× Dashboard Helpdesk Registreren Inloggen
Nationale Conferentie Duurzame Mobiliteit header afbeelding

Together we can fly!

Spreker(s)

Arjan van Vliet (Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat)
Marius Sliedrecht (Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat)

Omschrijving

De luchtvaart staat wereldwijd voor een enorme uitdaging om te vergroenen. Bij deze uitdaging is ook nog een pandemie gekomen, die veel vragen opwerpt over de toekomst van de luchtvaart. Deze bijzondere situatie vereist heel veel creativiteit, flexibiliteit en innovatiekracht. Never waste a good crisis aldus Winston Churchill.
Samen met overheden, bedrijfsleven, studenten en opleidingsinstituten is gekeken hoe nieuwe technologie├źn de verduurzaming van de kleine luchtvaart (tot 19 passagiers) mogelijk kunnen maken. Door de gunstige ligging van de ABC-eilanden voor zon- en windenergie en de vraag naar duurzamere en goedkopere verbindingen, heeft het accent van studies daar gelegen.
De eerste elektrische vliegtuigen komen op de markt en grotere toestellen zijn in ontwikkeling. De onderlinge afstanden tussen de eilanden is relatief kort en valt binnen de range van de toestellen. Deze vliegtuigen komen niet vanzelf aanvliegen. Voortbouwend op diverse studies van studenten, zijn Naco/ NLR op verzoek van IenW gestart met het opstellen een Masterplan elektrisch vliegen. Dit Masterplan werd in oktober 2021 opgeleverd. Het Masterplan geeft inzicht in huidige en toekomstige technologische ontwikkeling en de kansen voor elektrisch vliegen voor de Caribisch deel van het Koninkrijk in het bijzonder.

Type sessie

Debat

Wanneer

maandag 15 november 2021 van 14:30 tot 15:30 uur


naar boven