DashboardHelpdeskRegistrerenInloggen
Nationale Conferentie Duurzame Mobiliteit header

Hoe de Mobiliteitsindex werkgevers concrete handvatten biedt voor aanscherpen mobiliteitsbeleid

Afbeelding bij sessie Hoe de Mobiliteitsindex werkgevers concrete handvatten biedt voor aanscherpen mobiliteitsbeleid

Spreker(s)

Jos Hollestelle (Brabant Mobiliteitsnetwerk)
Sanne Bonenkamp (BMN)

Omschrijving

Dit jaar ontwikkelden we binnen het Brabant Mobiliteitsnetwerk de Mobiliteitsindex. Zie: www.mobiliteitsindex.nl

Met deze tool krijgen werkgevers op basis van een gestandaardiseerde vragenlijst concrete handvatten hoe hun mobiliteitsbeleid beter aan te laten sluiten bij hun ambities (aantrekkelijk werkgeverschap, vitaliteit, bereikbaarheid en CO2-reductie).

In de vragenlijst inventariseren we deze ambities en het huidige beleid en vergelijken dit direct met andere werkgevers en branchegenoten. Direct na het invullen van de Mobiliteitsindex ontvangt de werkgever een persoonlijk rapport. In het rapport staan concrete adviezen, tips en handvatten gebaseerd op de input en antwoorden uit de vragenlijst. Hiermee kan de werkgever direct aan de slag. Met of zonder hulp van een mobiliteitsmakelaar.

Voor ons als BMN is dit erg waardevol omdat:
- We geautomatiseerd een mobiliteitsadvies uit kunnen brengen (hiermee kunnen we ook eenvoudig uitbreiden naar het MKB)
- Data over het mobiliteitsbeleid van tientallen werkgevers ontvangen en hiermee direct kunnen benchmarken (hoeveel doen werkgevers als o.g.v. thuiswerken, OV, fietsstimulering, reiskostenregelingen, parkeerbeleid, verkeersveiligheid, verduurzaming wagenpark en gedrag/communicatie?)
- Partijen als gemeentes en VNO-NCW de tool eenvoudig onder ondernemers uit kunnen zetten en we ook op gebiedsniveau een benchmark aan kunnen bieden

Wat levert de sessie op

Inzicht in een succesvolle tool om op een laagdrempelige wijze werkgevers op weg te helpen met het moderniseren van hun mobiliteitsbeleid. Ook andere regio's kunnen aanhaken op deze tool. Op basis van het eerste concept willen Breikers (Amsterdam) en Goed Op Weg (Utrecht) de tool ook gaan ontsluiten

Type sessie

Presentatie

Thema(s)

Werkgeversaanpak

Wanneer

maandag 26 september 2022 van 13:45 tot 14:30 uur

Zaal

Wachtkamer 6

Chats