× Dashboard Helpdesk FAQs Registreren Inloggen
Nationale Conferentie Duurzame Mobiliteit header afbeelding

Sprekers

Kees van der Burg

Kees van der Burg

Kees van der Burg is sinds september 2019 directeur-generaal Mobiliteit bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.
Daarvoor was van der Burg vanaf 2014 directeur-generaal Langdurige Zorg bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. En daarvoor was hij bij hetzelfde ministerie onder andere directeur Langdurige Zorg, directeur Maatschappelijke Ondersteuning en plaatsvervangend directeur Financieel Economische Zaken. Hij startte zijn ambtelijke loopbaan in 1991 bij het ministerie van Financiën, waar hij tot 2002 diverse functies bekleedde.

 

Melissa Bruntlett
@modacitylife

Melissa Bruntlett is a sustainable mobility advocate specializing in communications and engagement. She is also the co-author of Building the Cycling City: The Dutch Blueprint for Urban Vitality and Curbing Traffic: The human case for fewer cars in our lives. Melissa focuses on urban mobility and sustainable cities, and believes it is imperative to build cities that work for every citizen, using her experience as a writer, marketer, and media producer to share the human perspective of multi-modal transport to a mainstream audience. Professionally, Melissa supports knowledge sharing and capacity building to create more equitable mobility environments, working with and advising public and private partners in Europe, North America and Australasia to develop effective and compelling communications and engagement plans and strategies. Melissa is a Canadian living in the Netherlands with her husband Chris and their two children.

Melissa Bruntlett
 
Gerdien de Vries

Gerdien de Vries
Technische Universiteit Delft

Gerdien de Vries is psycholoog en universitair hoofddocent aan de Technische Universiteit Delft en bestudeert het gedrag van mensen ten aanzien van klimaatverandering en de energietransitie. Ze richt zich hierbij niet alleen op het gedrag van burgers en consumenten, maar op het gedrag van alle actoren in het systeem. Dus ook beleidsmakers, ingenieurs, journalisten, wetenschappers en activisten. Ze probeert inzicht te krijgen in de oorzaken en gevolgen van hun gedrag met inzet van psychologische theorieën en methoden. Deze gedragsinzichten worden vervolgens toegepast in beleid en technologie. Ze onderzoekt bijvoorbeeld de rol van gedoe als barrière voor duurzaam gedrag. Gedoe kan een barrière zijn voor burgers om hun huis te verduurzamen. Maar gedoe kan ook een barrière zijn voor beleidsmakers als ze passende interventies voor verschillende doelgroepen moeten ontwerpen.

 

Ika van de Pas
Milieu Centraal

Ika van de Pas is directeur van Milieu Centraal, het kenniscentrum voor duurzaam leven, dat consumenten praktische tips en adviezen geeft voor iedere duurzame stap.
Milieu Centraal garandeert onafhankelijke en betrouwbare informatie en informeert dagelijks 20.000 tot 30.000 consumenten via milieucentraal.nl, andere websites en sociale media. Op het gebied van mobiliteit kunnen consumenten op allerlei manieren zelf een steentje bijdragen, van klein tot groot. De activiteiten van Milieu Centraal leiden tot meer aandacht voor duurzame vormen van mobiliteit, prikkelen en zetten mensen aan het denken.
Ika van de Pas is directeur sinds 2019. Hiervoor bekleedde zij diverse functies bij de Rijksoverheid en heeft zij gewerkt voor een grote supermarktketen aan de ontwikkeling van het duurzaamheid en gezondheidsbeleid.

Ika van de Pas
 
Nanja Piek

Nanja Piek
Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat

Mevr. drs. F.J (Nanja) Piek is sinds september 2020 werkzaam als MT-lid/Afdelingshoofd bij de Programmadirectie Duurzame Mobiliteit van het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat. Hier werkt zij aan de uitvoering van het Klimaatakkoord Mobiliteit, waaronder het stimuleren van elektrisch vervoer en logistiek, duurzame energiedragers en actieve mobiliteit. Nanja houdt zich specifiek bezig met de EU-coördinatie, internationale samenwerking, financieringsinstrumenten en innovatievraagstukken op het gebied van duurzaam transport. Daarnaast is haar team verantwoordelijk voor het verminderen van de emissies van personenauto’s.
Tijdens de Brexit-onderhandelingen was Nanja Hoofd Economie op de Nederlandse Ambassade in Londen en daarvoor Hoofd Handelspolitiek bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Nanja heeft Internationale Betrekkingen gestudeerd in Groningen, is getrouwd, heeft een zoontje van 8 jaar en woont in Den Haag.

 

Sanne van Manen
MVRDV

Associate, and Architect, Sanne van Manen (NL) leads multiple teams within Studio 8 designing and developing large inner city projects in the Netherlands and abroad. Van Manen was integral to the successful acquisition of MVRDV’s celebrated Valley project in Amsterdam, expressive, and green mixed-use residential towers, as well as the Grotius Towers, and Jaarbeurs in Utrecht, a sustainable master plan development drawing the inner city into connection with outlying areas.
In addition to this role, she champions the high-rise specialism within the office, and to this end, initiated the 'City Lab Hoogkwartier' an internal research team that conducts research into the direct context of MVRDV’s Rotterdam office (a neighborhood called 'Hoogkwartier'). City Lab tackles significant issues relevant to the office’s work, including energy transition, mobility transition, heat stress, and health and well-being, all at the neighbourhood scale, and involving neighbourhood stakeholders: inhabitants, entrepreneurs, shop owners, and the municipality.
Outside her work at the office, van Manen is active academically, teaching at the Academy of Rotterdam, and the Delft Technical University.

Sanne van Manen
 
Louise de Laat

Louise de Laat
TU/ecomotive

Naast haar studie Industrial Design op Eindhoven University of Technology, is Louise de Laat de nieuwste team manager van TU/ecomotive. Dit studententeam is gefocused op de ontwikkeling van duurzame auto's. Vanaf 2012 hebben zij 6 verschillende auto’s ontwikkeld, die elk een andere kijk hebben op sustainable automotive. Zo staan zijn dit jaar voor een nieuwe uitdaging om in een jaar tijd weer een innovatieve duurzame auto te ontwikkelen. Vorig jaar is de auto, genaamd Luca ontwikkeld. Met Luca als nieuwste aanwinst van de TU/ecomotive familie, wilde het team het afval probleem aankaarten. “Naast dat Luca er sportief en schattig uitziet, is het een elektrische auto die als basis een onderstel van vlas en gerecycled plastic heeft. Ook de carrosserie, de lak, ruiten en interieur zijn uit recyclede materialen opgebouwd van onder meer PET-flessen, het harde plastic ABS en huishoudelijk afval.”

 

Rogier Havelaar
PostNL

Rogier Havelaar is manager duurzaamheid bij PostNL Pakketten en Logistiek. Daarnaast is hij managing parter van Stadslogistiek.nl. PostNL heeft als ambitie om de meest duurzame logistieke dienstverlener te zijn op het gebied van milieu, luchtkwaliteit en leefbaarheid.

Rogier Havelaar

naar boven